EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

11 областни градове с избрани кметове

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

11 областни градове с избрани кметове

mail10:02 | 26.10.2015прегледи 1165 коментарикоментари 0


Според предварителните данни от паралелното преброяване са преизбрани кметовете на 11 областни града. В София - Йорданка Фандъкова (ГЕРБ), във Варна - Иван Портних (ГЕРБ), в Бургас - Димитър Николов (ГЕРБ), в Стара Загора - Живко Тодоров (ГЕРБ), в Русе - Пламен Стоилов (ГЕРБ), във Велико Търново - Даниел Панов (ГЕРБ), в Благоевград - Атанас Камбитов (ГЕРБ), в Кюстендил - Петър Паунов (Коалиция "Кюстендил"), в Добрич - Детелина Николова (ГЕРБ), в Смолян - Николай Мелемов (ГЕРБ) и в Кърджали - Хасан Азис (ДПС).
В Пловдив кметът Иван Тотев от ГЕРБ не успя да спечели на първи тур и отива на балотаж със Славчо Атанасов от Патриотичния фронт.
Балотаж между кандидати на ГЕРБ и Реформаторския блок предстои в три областни града: 
В Хасково представителят на ГЕРБ Добри Беливанов има малко под 50 на сто и ще се изправи на втори тур срещу дългогодишния кмет на града Георги Иванов, подкрепен от Реформаторския блок.

Балотажът в Плевен ще е между сегашния кмет Димитър Стойков от ГЕРБ и Георг Спартански от Реформаторския блок.

Двете формации ще мерят сили на балотаж и в Монтана - там кметът Златко Живков от Реформаторския блок събра 38 процента, следван от кандидата на ГЕРБ Дилян Димитров с 35 на сто.

В немалко областни градове балотажът ще бъде между ГЕРБ и БСП:
В Ямбол той ще е между Георги Славов и Мариета Сивкова, в Сливен - Кольо Милев и Стефан Радев, в Разград между Денчо Бояджиев и Валентин Василев. В Перник балотажът е между Ерик Рангелов и Вяра Церовска, а в Шумен - между Любомир Христов и Иван Иванов. Във Враца балотажът също е между БСП и ГЕРБ - съответно Николай Иванов и Калин Каменов.
Във Видин първият тур приключи с преднина на кандидатката на коалиция "Единни за промяна" Росица Кирова. Тя ще мери сили с кандидата на ГЕРБ Огнян Цанков.
А в Пазарджик кметът Тодор Попов, подкрепян от коалиция, ще се бори за трети мандат на балотаж с Найден Шопов от ГЕРБ./БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg