EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

10 чужди журналисти "По пътя на траките"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

10 чужди журналисти "По пътя на траките"

mail13:50 | 18.10.2011прегледи 902 коментарикоментари 0


МИЕТ организира тематичен журналистически тур "По пътя на траките" в България, който ще се състои от 18 до 23 октомври 2011 г. В него ще участват 10 представители на авторитетни европейски медии – по двама от Испания и Австрия и шестима от Германия.
Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков ще се срещне днес с гостите, за да им пожелае приятно пребиваване в страната ни и да представи възможностите й като целогодишна туристическа дестинация за традиционни и алтернативни форми на почивка.
Журналистическият тур "По пътя на траките" е част от кампанията, с която МИЕТ популяризира потенциала на България за развитие на културния туризъм. Специфичната тема на посещението е избрана, за да повиши информираността на чуждестранните туристи за историята и тракийското наследство на страната ни – един от елементите, с които тя може успешно да конкурира туристически маршрути до други държави.
Програмата на обиколката включва едни от най-красивите и същевременно богати на история райони и обекти: тракийската гробница край Свещари, Казанлъшката гробница, други две гробници в т.нар. Долина на тракийските царе – Оструша и Голяма Косматка, Александровската гробница, тракийския скален град Перперикон и храма в Старосел. Гостите ще могат да се запознаят и с ценната колекция на Националния исторически музей.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165