EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

10 млн. лв. и нова сграда за Софийския университет

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

10 млн. лв. и нова сграда за Софийския университет

mail12:02 | 11.01.2018прегледи 8029 коментарикоментари 0


Правителството отпусна 10 млн. лв. и нова сграда на Софийския университет  "Св. Климент Охридски". Това бе решено на правителствено заседание, което се проведе в Зала 3 на НДК.
Министърът на образованието Красимир Вълчев информира, че 9 млн. лева ще бъдат използвани за поддръжка и модернизиране на сградата на университета. По думите му по-голяма част от сградите, които ползват различните факултети на Софийския университет, са паметници на културата. "Част от тях формират архитектурния облик на София и предполагат разходи за тяхното поддържане и модернизиране", обясни образователният министър. Той оповести, че 1 млн. лева от средствата ще бъдат използвани за придобиването на дълготрайни материални и нематериални активи, както и въвеждането на единна информационна система, която да поддържа всички процеси във висшето училище.
Премиерът Борисов припомни, че правителството е поело ангажимент за подпомагане на научните изследвания и библиотеката в университета.
Висшето училище ще получи и бившата сграда на Професионалната гимназия по облекло на софийския булевард "Черни връх". Тя трябва да се използва за обучението на студентите от Медицинския факултет.
Ректорът на СУ Анастас Герджиков благодари на премиера за бързата реакция и справедливото решение и добави, че университетът има нужда от тази сграда за обучението на студентите.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg