EUR 1.9558
USD 1.6107
CHF 1.8128
GBP 2.2050
CNY 2.4903
you tube
mobile version

1 лев закупена дървесина = 7-8 лева в икономиката

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

1 лев закупена дървесина = 7-8 лева в икономиката

mail14:03 | 21.11.2016прегледи 2247 коментарикоментари 0


„Предимство при закупуването на дървесина ще имат преработвателите, съгласно промени в Наредбата  за възлагане на дейности в горските територии, която ще бъде публикувана в началото на месец декември “. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните доц. д-р Георги Костов по време на участието си в четвъртото издание на Годишната конференция на браншовете дървообработване и мебелна промишленост в к.к. Боровец.

По думите му през последните 2 години е направено много за публичността на процесите в горския сектор. „Всеки един гражданин може да  наблюдава как едно дърво пътува от гората, минава през преработвател и после се превръща в мебел“, отбеляза заместник- министърът. Той бе категоричен, че това са действия за  изсветляване на бизнеса. Георги Костов посочи, че  политиката на Министерство на земеделието и храните  се води в посока  на повишаване прозрачността на всички процеси  при  опазването на горите и дърводобива.

Доц. Костов поясни, че изчисленията  показват, че 1 лев закупена дървесина се връща като 7-8 лева в икономиката. Той уточни, че  има ръст в икономическия отрасъл, какъвто не е имало от дълъг период от време. „Независимо, че правителството е в оставка, то си отива със самочувствието, че е направило много за намаляване на административната тежест и намаляване тежестта върху бизнеса изобщо“, подчерта зам.-министърът./ МЗХ


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg