EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

„Зелена светлина“ за магистрала до Сърбия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

„Зелена светлина“ за магистрала до Сърбия

mail09:05 | 20.08.2014прегледи 1048 коментарикоментари 0


Националният експертен съвет към МРР даде „зелена светлина“ за строежа на магистралата между България и Сърбия.
Съветът разгледа Подробните устройствени планове на важни инфраструктурни проекти в страната.
Съветът одобри парцеларен план за модернизация на път I-8 Калотина – Софийски околовръстен път (СОП) от км 1+000 до км 32+447. Прие се Подробният устройствен план, който трябва да бъде одобрен и със заповед на заместник министър-председателя по икономическата политика и министър на регионалното развитие и инвестиционното проектиране Екатерина Захариева. Заповедта ще бъде основание за последващи дейности (отчуждителни процедури, проектиране, строителство, експлоатация) за реализация на проекта за изграждане на магистралата между България и Сърбия.

Експертният съвет прие и изменение на Подборния устройствен план и парцеларният план за изграждане на Гранично-контролно пропускателен пункт „Маказа“. Проектът е изработен от Националния експертен център за териториално развитие и предвижда обособяване на урегулиран поземлен имот за граничен пункт. Така ще се създаде основа за изграждането на навес над съществуващите сгради, изграждане на ленти за тежкотоварен превоз и други обслужващи обекти. За строителството Агенция "Пътна инфраструктура" ще се кандидатства за финансиране от Програмата за трансгранично сътрудничество България- Гърция.
Зам.-министър Ангел Петров подчерта, че с реализацията на проекта се поставя основа за пускане на тежкотоварен трафик през ГКПП- Маказа, което е от особено значение за търговско-икономическите връзки между двете държави. Досега условията не позволяваха преминаване на моторни-превозни средства, тежащи над 3,5 тона.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4110