EUR 1.9558
USD 1.7660
CHF 1.7917
GBP 2.3216
CNY 2.5088
you tube
mobile version

Япония ще прави само електромобили

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Япония ще прави само електромобили

mail12:42 | 26.07.2018прегледи 807 коментарикоментари 0


Япония напълно ще се откаже от производството на автомобили с бензинов и дизелов двигател и ще продава само електромобили и хибриди през 2050 година. Това се казва в стратегия за развитие на автомобилостроенето, която е утвърдена от министерството на икономиката, търговията и индустрията. Според новия план правителството е взело решение до 2050 г. да намали отделянето на вредни газове от японските автомобили с 80% в сравнение с показателите през 2010 г.

„За постигането на тази цел ние възнамеряваме да продаваме в света само електромобили или коли с хибридни двигатели. Също така смятаме активно да развиваме и налагаме нови технологии за създаване на двигатели и акумулаторни батерии. Това ще става в тясното сътрудничество с автомобилните производители“, отбелязват от министерството.

С тези инициативи Токио иска да даде своя принос за реализирането на приетото през 2015 г. Парижко климатично споразумение. „Дългосрочната цел, която сме си поставили, се състои в разпространяването на електромобили в цял свят и допринасяне за ликвидацията на вредните парникови емисии в глобален мащаб“, се посочва в японската стратегия.

По-рано най-голямата японска автомобилостроителна корпорация „Тойота Мотор“ съобщи, че възнамерява да спре производството на коли с бензинови или дизелови двигатели към 2025 г. Подобна цел, само че към 2030 г., си е поставила и друга японска компания „Мазда“. /ТАСС

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg