EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Шестима българи задържани от бунтовници в Южен Судан

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Шестима българи задържани от бунтовници в Южен Судан

mail09:48 | 28.01.2015прегледи 688 коментарикоментари 0


Шестима български граждани са задържани от групировката „Sudan People’s Liberation Movement-North“ (SPLM-North), която води военни действия срещу правителствените сили в района град Кадугли, южната част на Република Судан. Това се посочва в съобщение на Министерството на външните работи.

На 26.01.2015 г. хеликоптер на българска авиокомпания - трима души екипаж и трима служители на компанията, изпълняващ полети по договор със Световната продоволствена програма на ООН (СПП), е извършил принудително кацане в района на град Кадугли. Хеликоптерът е изпълнявал полет по маршрут Румбек (Република Южен Судан) – Хартум (Република Судан). За изпълнението на полета има издадени надлежни разрешения от суданските и южносуданските власти.

Суданското правителство е изпратило в района военен самолет на по-голяма височина, който е локализирал хеликоптера от въздуха, констатирайки, че няма видими поражения по него. По информация на мениджъра на българската авиокомпания в Судан, „шестимата българи се намират на сигурно място и се чувстват добре“.

Представители на СПП на ООН са влезли в контакт със суданската бунтовническа групировка.

Министерството на външните работи е в постоянна връзка с кабинета на Генералния секретар на ООН, със зам. генералния секретар на ООН по хуманитарните въпроси, с ръководството на СПП и други релевантни органи на световната организация, които са ангажирани от нашата страна и полагат всички възможни усилия за освобождаването на българските граждани.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg