EUR 1.9558
USD 1.7985
CHF 1.8441
GBP 2.3242
CNY 2.5624
you tube
mobile version

Червен бряг модернизира пазара си с 2,9 млн. лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Червен бряг модернизира пазара си с 2,9 млн. лв.

mail15:10 | 07.03.2019прегледи 560 коментарикоментари 0


Община Червен бряг инвестира около 2,9 милиона лева средства от своя бюджет за обновяване и модернизиране на градския пазар - изграждането му е на финален етап. Това съобщи в пресклуба на БТА кметът на Общината инж. Данаил Вълов.
Той поясни, че реконструкцията се извършва стопроцентово с инвестиция от общината и е изляло в подкрепа развитието на средния и малък бизнес. 
Червен бряг е възникнал като търговско селище и гара - тържището му от десетилетия събира търговци и купувачи и от съседните общини и вероятно е едно от най-големите в Плевенска област, след това в областния център, коментира инж.Вълов. 
По думите му новите търговски площи са на достъпни наемни цени и към тях има голям интерес. Повече от 30 договори вече са сключени за закрити площи на новия червенобрежки пазар. Предстои да бъдат предложени на търговците и открити площи за плодове и зеленчуци. След реконструкцията те имат удобства да зареждането със стока и за тези, които ще търгуват там.
Паркингът към пазара е малък - около 40 паркоместа. Общината ще организира така движението, че да се използват за паркиране и съседните на пазара улици.
Общинският пазар ще носи приходи на местния бюджет, но главното е, че ще съдейства за развитието на бизнеса, ще подобри качеството на търговия и обслужване на населението в общината, е убеден кметът инж. Данаил Вълов.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg