EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Цветни пътеки на летище София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Цветни пътеки на летище София

mail07:13 | 01.08.2015прегледи 1870 коментарикоментари 0


Цветни пътеки вече улесняват пътниците на летище София при придвижването им към транспортните връзки на столицата. Тези мерки са част от предприетите от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски действия за ограничаване на случаите на подведени и излъгани пътници от недобросъвестните таксиметрови превозвачи в района на аерогарата.
Трите пътеки са маркирани в различени цветове и с различно графично изображение. Те ще насочват пътниците към транспортното средство, което ще използват.
Жълтият цвят обозначава пътеката, водеща до мястото, където са позиционирани таксиметровите автомобили на превозвача, с които „Летище София“ ЕАД има сключен договор. Тази практика се използва в много страни с цел свеждане до минимум на нерегламентираната дейност на някои таксита.
В синьо е оцветена пътеката водеща до метрото, което позволява бърза и лесна връзка с центъра на София, както и до големите жилищни квартали.
За обозначаване на пътеката, отвеждаща пътниците до автобусната спирка е избран червеният цвят. Автобусните линии № 84 и №384 оперират по маршрута с целодневно разписание.
Световната практика показва, че цветовите визуализации в комбинация с графичните изображения на транспортните средства ориентират по-добре пристигащите пътници и ги улеснят при избора им на транспорт.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg