EUR 1.9558
USD 1.6658
CHF 1.8243
GBP 2.1513
CNY 2.4871
you tube
mobile version

Хранителни навици в Китай след К19

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Хранителни навици в Китай след К19

mail06:45 | 27.08.2020прегледи 520 коментарикоментари 0


Около 91% от участниците в анкетно проучване китайци споделят, че хранителните им навици са се променили по време на епидемията от COVID-19, пише в-к China Youth Daily.

Според изследването, в което са се включили 2001 души, сред новите навици са консумирането на добре сготвено месо (избрано от 69% от допитаните); яденето на по-малко сурова или студена храна (57,6%) и пиенето на повече вода и консумирането на повече свежи зеленчуци, плодове и богати на протеини храни (57,3%).

Проучването показва още, че много хора са усвоили по-здравословни навици и техники за приготовление на храна заради епидемията. Повече от 51% от анкетираните споделят, че си мият ръцете преди хранене, а 34% казват, че използват разтвор на сол или сода бикарбонат при миенето на плодове и зеленчуци. Други 31,3% употребяват отделни кухненски съдове за сурова и сготвена храна.

98% от участниците в анкетата са съгласни, че развиването на здравословни навици при храненето са важни, докато 95,5% споделят, че ще продължат да ги следват.

43,7% от анкетираните са родени през 80-те години, 35,1% през 90-те години.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg