EUR 1.9558
USD 1.8039
CHF 1.8380
GBP 2.3505
CNY 2.5817
you tube
mobile version

Хасково купува електрически автобуси

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Хасково купува електрически автобуси

mail12:01 | 16.12.2019прегледи 476 коментарикоментари 0


Община Хасково ще закупи електрически автобуси с финансиране по Оперативна програма "Околна среда" /ОПОС/. Министърът на околната среда и водите Нено Димов, кметът на общината Станислав Дечев и управителят на "Тролейбусен транспорт" ЕООД Йордан Панев подписаха договор за обществен електротранспорт в общината, съобщиха от кметската управа.
Общият размер на инвестицията е 6 млн. лв., като ОПОС осигурява 5 млн. лв., са параметрите на контракта. Проектът цели подобряване на качеството на атмосферния въздух в община Хасково чрез намаляването на нивата на фини прахови частици и азотни окиси. Предвижда се да бъдат закупени 5 нови електрически автобуса и 6 зарядни станции, както и да се изгради необходимата инфраструктура за електрозахранване, уточняват от общината.
С електрифицирането на подвижния състав на градския транспорт ще се подобри екологичната обстановка в централната част на областния център и ще бъде намалено вредното влияние върху околната среда. Реализирането на проекта ще допринесе за подобряване качеството на атмосферния въздух за близо 70 000 жители на община Хасково.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Туризъм: София е младежка дестинация

07:55 | 04-03-19 | 2244