EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Франция връща 1 млрд. евро агрофондове

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Франция връща 1 млрд. евро агрофондове

mail10:10 | 28.01.2015прегледи 803 коментарикоментари 0


Франция ще трябва да връща на ЕС над 1 милиард евро заради неправилно получени помощи за селското стопанство в периода 2008 - 2012 година, съобщи във вторник Европейската комисия.

Тази сума, съответстваща на приблизително 2% от 40-те милиарда евро, получена от Франция за този период като част от Общата селскостопанска политика (ОСП), трябва да бъде върната на три транша до края на 2017 г., заяви източник от европейската администрация.

Сумата е уточнена след дълъг период на преговори между Париж и Брюксел. Първоначално Европейската комисия не бе изключила възможността да търси връщането на сума до 1,8 милиарда евро.

Франция ще трябва да удвои бдителността си

Петнайсет държави членки на ЕС са засегнати от настоящото искане за възстановяване, но на Франция се пада по-големият дял от общо 1,45 милиарда евро, сочат подробните данни, публикувани в Официален вестник на ЕС.

Франция е наказана за недостатъчния контрол върху коректността на плащанията към земеделските производители, включително за екологична продукция и пресмятането на обработваемата земеделска земя.

Управлението на европейските земеделски фондове и контрола върху имащите право да се възползват от помощите често се критикуват от Европейската сметна палата. Комисията се ангажира миналата година да удвои бдителността си. /АФП 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg