EUR 1.9558
USD 1.7350
CHF 1.7477
GBP 2.2056
CNY 2.5109
you tube
mobile version

Фирми: Нов завод на Witte, IBX център в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: Нов завод на Witte, IBX център в София

mail13:05 | 12.04.2019прегледи 622 коментарикоментари 0


Equinix (Nasdaq: EQIX), глобалната компания за взаимосвързаност и центрове за данни, откри  втория си International Business Exchange™ (IBX®) център за данни в София. Той ще подпомогне българските компании в процеса на дигитална  трансформация на бизнеса, осигурявайки им взаимосвързаност с партньорите, лесно преминаване към облачни технологии и достъп до нови пазари по целия свят.
 IBX центърът на стойност 19 млн. щатски долара е уникална от технологична гледна точка стоманобетонна сграда с много естествена светлина и дебели товароносими плочи. В първата фаза от изграждането си тя ще предложи на клиентите около 350 шкафа за оборудване с възможност да се добавят нови 1100 в следващите фази за кратко време. Инфраструктура с подобен мащаб ще бъде видяна за първи път у нас. Сградата ще се захранва със 100% зелена енергия – практика, наложена от първия център на Equinix в София от 2016 г. насам.
Компании от региона  ще имат достъп до над 52 пазара чрез Platform Equinix и най-свързаните центрове за данни в България и в световен мащаб.

------------------

Втората фабрика за авточасти на германската Witte ще заработи в Русе през май 2019 г. Така след нова инвестиция от 20 млн. евро производителят на заключващи компоненти планира ръст на приходите до 200 млн. евро и на служителите до 1500 след три години. С този оборот заводът в дунавския град вероятно ще влезе в топ 5 на българските машиностроители. Освен досегашните заключващи механизми и свързани компоненти, които русенският завод прави за Volkswagen, Ford, Volvo, Daimler, BMW, General Motors, Toyota, сега ще има и нов продукт. Част от новото производство ще е на предни и задни видеокамери за новата S класа на Mercedes. За миналата година приходите на компанията са 100 млн. евро, а за 2019 г планът е да достигнат 126 млн. евро и през следващите две години се очаква да бъдат достигнати 180 - 200 млн. евро.


Тагове: завод, център
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg