EUR 1.9558
USD 1.7809
CHF 1.7784
GBP 2.2949
CNY 2.5344
you tube
mobile version

Фирма за сензори инвестира $27 млн. в Ботевград

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирма за сензори инвестира $27 млн. в Ботевград

mail14:01 | 05.02.2019прегледи 985 коментарикоментари 0


„Сенсата Технолоджис“, един от водещите световни доставчици на сензори, електрическа защита, контролери и решения за управление на захранването, направи първа копка на нова производствена сграда и складова площ в Ботевград. 
Новата сграда е с обща разгърната застроена площ от 4000 кв.м. и е проектирана да предлага високо ниво на строителство и енергийна ефективност. Инвестицията в строителството и производствено оборудване възлиза на 27 млн. щатски долара. С новото производствено разширение, “Сенсата Технолоджис” планира откриване на 300 нови работни места в Ботевград.
Домакин на събитието бе Томи Вер Елст, управляващ директор „Сенсата Технолоджис“, България. Официални гости на церемонията по първа копка бяха кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов, зам.-кметът Борис Борисов, главният архитект на общината Георги Джотолов, представители на фирмите проектанти и изпълнители на проекта, както и десетки служители на компанията.
 “Сенсата Технолоджис“ се гордее с новите инвестиции, откритите работни места и възможности, които създава в населените места, в които компанията оперира в България. В Ботевград компанията ни е известна с визионерския си инвестиционен подход, многогодишно партньорство и инициативи с цел постигане дългосрочна полза за града и неговите граждани,“ сподели Томи Вер Елст в своето обръщение при откриване на събитието. „Бих искал специално да благодаря на кмета на Община Ботевград г-н Гавалюгов и неговия екип за изключителната подкрепа и сътрудничество. С разширението на своите производствените и складови площи на територията на общината, Сенсата ще продължи да бъде най-големият работодател в аутомотив индустрията и предпочитан партньор в България“, допълни г-н Вер Елст.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg