EUR 1.9558
USD 1.7730
CHF 1.7891
GBP 2.2097
CNY 2.5089
you tube
mobile version

Финансират съхранение на сурово мляко

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Финансират съхранение на сурово мляко

mail13:04 | 25.04.2019прегледи 554 коментарикоментари 0


Малки и средни фермери ще могат да кандидатстват за финансова подкрепа при добива и съхранението на сурово мляко, съобщиха от пресцентъра на министерството на земеделието, храните и горите /МЗХГ/.
Общият размер на средствата е 2 млн.лв. Фермерите, които кандидатстват за помощта, ще получат максимално проектно финансиране от 25 хил. лв. От пресцентъра на земеделското министерство уточняват още, че подпомагането става възможно след одобрението от страна на Европейската комисия на нотифицираната от страната ни схема за държавни помощи: "Инвестиции за закупуване на съоръжения за добив и съхранение на сурово мляко и съоръжения за изхранване на новородени животни с мляко". Схемата ще се прилага в срок до 31 декември 2020 г. Заявления за кандидатстване ще се приемат до един месец преди изтичане на срока за прилагане на схемата. Целта на финансовата помощ е подобряването на общата производителност и устойчивост на стопанството, по-специално чрез намаляване на производствените разходи или подобряване и пренасочване на производството.
В прессъобщението се посочва още, че възможностите за подпомагане са били обявени на провелото се в министерството заседание на Консултативния съвет по животновъдство. По време на заседанието ресорният министър Румен Порожанов е коментирал, че всички животни трябва да бъдат регистрирани и по този начин да бъде прекратено изплащането на субсидии на недобросъвестни животновъди. Засегнат е бил и въпросът за изчистване на информационната системата ВЕТИС от виртуални животни.
От пресцентъра уточняват още, че по време на заседанието е била представена информация за изпълнението на Националната програма за профилактика, надзор, контрол и ликвидиране на болестите, както и актуална информация за епизоотичната обстановка в страната.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg