EUR 1.9558
USD 1.7410
CHF 1.7441
GBP 2.1924
CNY 2.5141
you tube
mobile version

Турско гражданство срещу инвестиция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Турско гражданство срещу инвестиция

mail16:40 | 04.01.2019прегледи 769 коментарикоментари 0


В Турция са подадени над 250 молби от чужденци за получаване на турско гражданство чрез инвестиция до края на 2018 г., съобщава в."Хюриет дейли нюз". Молбите за получаване на гражданство в Турция се очаква да скочат през 2019 г., тъй като страната облекчи условията за това през септември, посочи пред Анадолската агенция Акън Аталай, изпълнителен директор на фирмата Вип търкиш пас. Той каза, че много чужденци в Турция искат да се възползват от правото на гражданство чрез покупка на къщи.

Секторът на строителство на жилища е реализирал приход от 4,8 милиарда долара от продажби на чужденци през 2017 г. Продажбите на къщи на чужденци до края на 2018 г. се очаква да възлязат на 10 милиарда долара. Аталай отбелязва, че най-голям интерес от покупка на недвижими имоти в Турция проявяват граждани от арабските страни, Иран и тюркските републики в Централна Азия, като същевременно има и силно търсене от граждани от европейски страни.

Десетки хиляди британци, германци и руснаци имат къщи в Турция. Повечето от тях решават да имат двойно гражданство, когато видят социалните възможности в Турция, казва Аталай. Той уточнява, че чужденците проявяват най-вече интерес към купуване на имоти в Истанбул, Анталия и Бурса. Аталай посочва, че турското министерство на вътрешните работи дава отговор на молбите за гражданство в срок от 45 дни, ако са налице всички изисквани документи. Той изтъква, че чужденците, получили турско гражданство, ще имат равни права с останалите турски граждани. Ние искаме да привлечем хора от цял свят да инвестират в нашата страна, посочва Аталай и добавя, че Турция се опитва да привлече инвестиции от чужбина чрез правилата за предоставяне на гражданство.

Право на доживотно гражданство получават чужденци, които инвестират 500 000 долара в Турция, депозират 500 000 долара в турски банки или купят недвижима собственост на стойност 250 000 долара. Чужденци, които обещаят да запазят инвестициите, депозити или недвижимата собственост за най-малко три години, получават веднага право на гражданство. Правото на гражданство може също да се използва за семествата на инвеститорите - съпруг/съпруга и деца под 18 години. По-рано условията за предоставяне на право на турско гражданство бяха инвестиция в размер на 2 милиона долара, депозит в турски банки в размер на 3 милиона долара или закупуване на недвижима собственост на стойност 1 милион долара.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg