EUR 1.9558
USD 1.7660
CHF 1.7917
GBP 2.3216
CNY 2.5088
you tube
mobile version

Турски военен фонд купува British Steel

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Турски военен фонд купува British Steel

mail08:35 | 21.08.2019прегледи 486 коментарикоментари 0


Ataer Holding, дъщерно дружество на турската държавната военна пенсионна схема Oyak, заяви, че е в "ексклузивни" разговори за придобиване на "Бритиш Стийл" (British Steel) - вторият по големина производител на стомана във Великобритания, който изпадна в несъстоятелност през май тази година.

"По време на периода на изключителност (период в който длъжникът, обявил несъстоятелност, трябва да представи план за реорганизация на компанията), непосредствените преговори, които трябва да бъдат проведени с клиенти, доставчици, служители и синдикати, са важни за бъдещия успех на British Steel“, се посочва в изявление на Ataer Holdig..

От военния пенсионен фонд Oyak оповестиха, че планира сделка по закупуването на "Бритиш Стийл" ще осигури работа на 5000 души до края на годината, като 4000 от работниците са в големия завод в Скънторп.

Турският фонд вече притежава дял от 49,3% в най-големия производител на стомана в Турция - Erdemir.

"Бритиш Стийл" изпадна в несъстоятелност, след като не успя да получи финансова инжекция от 30 милиона паунда от правителството на Обединеното кралство.

Британските медии съобщават, че холдингът Ataer се е превърнал в най-вероятния купувач на втория по големина производител на стомана във Великобритания, като сделката се оценява на стойност между 60 и 70 милиона британски лири.

Предстои финализиране на сделката до края на годината, като са дадени уверения, че през това време "Бритиш Стийл" ще продължава да търгува и да снабдява клиентите си по обичайния ред и начин.

Генералният директор на турския военен пенсионен фонд Oyak Сюлейман Савас Ердем беше цитиран да казва, че "подписването на предварителното споразумение за закупуването на British Steel е едно от най-големите постижения на турската стоманена индустрия“.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg