EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Теми от печата днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми от печата днес

mail09:30 | 30.03.2015прегледи 646 коментарикоментари 0


"Ако НЕК си плаща редовно, американската ТЕЦ е готова да намали цената на тока", съобщава вестник Преса. Преговорите между правителството и американските собственици по темата трябва да завършат утре.

"Енергоразпределителните дружества ще имат право да искат авансово пари според промяна в Закона за енергетиката", информира от първата си страница Труд. Отчитането на сметки ще може да става на 3 или на 6 месеца. В топлофицираните сгради общата енергия от сградната инсталация ще се разпределя между абонатите на базата на проектната мощност на радиаторите в апартаментите, а не на база реално съществуващи радиатори. Вестникът пояснява, че промените са одобрени в парламентарната комисия по енергетика.

"Умните" електромери и лъжите на властта", е коментарът на енергийния експерт д-р Радко Ханджиев в Дума. "Мамят ни безогледно с "изискванията на Европейския съюз", които са в обратна посока на това, което мафията прави у нас, с цел да смуче парите ни", коментира той.

В интервю за 24 часа бизнесменът Красимир Дачев предлага "Да забраним на НЕК да изкупува скъп ток без грам пазарни правила". Според него токът ще стане по-евтин, ако се спре субсидирането на парното през него.

"Държавата пак бави социални плащания", съобщава Сега. В цялата страна има оплаквания, от НОИ отричат категорично, но до края на март няма да има преводи на обезщетения, допълва изданието. "Кабинетът твърди, че прави всичко възможно да спре пролетните наводнения, но по места картината изглежда по-различно", пише по друга тема в днешния си брой вестникът. Там пише за още един проблем по места – липсата на достатъчно магистрати в малките селища, което води до парадокс като този в град Трън, където председателят на Районния съд е единствен съдия в града, и нотариус, и каквото още се налага.

Капитал дейли разработва темата "БДЖ показва как не се правят обществени поръчки". Става дума за конкурс за застраховател на холдинга, но с условия, които предварително сочат една, най-много две застрахователни компании, отговарящи на условията, коментира вестникът.

Удължават промоциите за почивка на море заради отлива на руски туристи, летният отпуск ще е по-евтин с до 30 на сто, според проучване на Телеграф. Гръцките туроператори обаче предлагат почивки с 50 на сто намаление.

Стандарт допълва по темата със заглавие "Черно лято по морето, отварят хотели само за месец". Турция използва момента с отлива на руските туристи и ги атакува с оферти, а турското правителство дори субсидира чартърните полети от Русия.

Все повече българи живеят в деградираща бедност, констатира социалният антрополог доц. Харалан Александров в интервю за Преса и допълва "...все повече селища и квартали добиват облик на гето. По-притеснително е, че развиват култура на гето".

Депутатът от ДПС д-р Тунчер Кърджалиев предупреждава в интервю за Монитор, че в болниците напрежението нараства заради лимитите, а плащането на здравни вноски с 15 години назад погазва правата на пациента.

Според изданието покупателната способност на българите е на дъното в Европейския съюз в класацията за имоти. За евтино панелно жилище в периферен район трябва да работим 15 години.

В интервю за Стандарт председателят на образователната комисия в парламента Милена Дамянова предупреждава, че ще е партиен саботаж, ако не се приеме новият Закон за образованието. Според нея този Закон най-после се фокусира на учебните програми.

Новинар излиза с водещо заглавие "Ограничение на магистралите", караме с до 90 км в час заради дупки в неремонтирани от години участъци.

Според прогноза във вестник Земя седмицата започва с кратко затопляне, но Цветница в неделя ще е зимна, а Великден ще е дъждовен. БНР


Тагове: печат, теми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg