EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Теми от българския печат

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми от българския печат

mail08:23 | 26.11.2014прегледи 596 коментарикоментари 0


Новите мерки за контрол по пътищата и акцията на Държавната агенция за национална сигурност, проведена в Пазарджик и други градове по подозрение за проповядване на радикален ислям, са двете теми, които вестниците поставят на първите си страници.
"24 часа","Монитор","Новинар", "Сега" и "Телеграф", акцентират на информацията, че проверките по пътищата вече ще се извършват само от служители на КАТ. Те ще се разпознават по белите фуражки. "24 часа" отбелязва, че проверките ще се записват с камера и микрофон.
По другата водеща тема: акцията на ДАНС, заглавията са разнообразни, но обобщено звучат така: "Имами в ареста за прослава на Ислямска държава","ДАНС на лов за джихадисти", "Арестуваха ходжи и имами в 5 града".
"Монитор", "Стандарт" и "24 часа" акцентират на първите си страници на казаното от главния прокурор Сотир Цацаров, че върху прокуратурата има политически натиск.
"Стандарт" цитира обвинител номер 1, който казва: "Не съм Бог" и "Няма да изпадна в безсилие". Във водещата си статия "Стандарт" съобщава, че 250 хиляди очакват да получат пари от КТБ и пояснява, че ако вложителите искат да изтеглят парите си в брой ще трябва да платят такса.
По темата вестник "Преса" допълва , че от 4 декември, когато ще започне изплащането на влоговете от КТБ полиция ще пази 1 134 банкови клона, а в офисите на трезорите ще има повече служители и охрана.
В специално интервю за "Труд" здравният министър Петър Москов представя идеите си за реформа в системата на здравеопазването. "Неосигурените с право само на спешна помощ, казва министърът. Другите акценти от разговора с него са: Здравната каса ще има право и да не сключва договор с болници, които не отговарят на критерии и ако изписват пациенти без очаквания резултат и че с въвеждане на електронно здравеопазване кражбите в системата ще намалеят с 18 %, казва министърът.
Вестникът съобщава още, че се влошава състоянието на мъжа, за когото имаше съмнения за заразяване с ебола, но впоследствие се оказа, че е болен от малария. Причината - пациентът, тръгнал за Сиера Леоне без да пие задължителните препарати срещу малария. От материала научаваме още, че десет военни медици са преминали обучение как да реагират при появата на смъртоносния вирус на ебола у нас.
"Преса" акцентира на идеята на вицепремиера и социален министър Ивайло Калфин минималната заплата у нас от догодина да бъде 380 лева. Изданието уточнява, че и този път Калфин и колегата му- министърът на финансите Владислав Горанов са се разминали по темата.
"Труд" публикува предупреждението, че купувачи "горят" с техника от онлайн магазини, като цитира данни от Комисията за защита на потребителите.
"Стандарт" съобщава, че още две български изложби ще бъдат представени в най-известния световен музей Лувъра. БНР


Тагове: печат, теми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1960