EUR 1.9558
USD 1.6145
CHF 1.8178
GBP 2.2126
CNY 2.4943
you tube
mobile version

Съд за укриване на 16 млн.лв. данъци

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Съд за укриване на 16 млн.лв. данъци

mail18:05 | 19.05.2015прегледи 1259 коментарикоментари 0


Специализираната прокуратура е внесла в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу петима участници в организирана престъпна група, създадена с цел престъпления срещу данъчната система – избягване на установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери. Това съобщи Прокуратурата. Ръководителят на групата Радослав Босилков, управител на дружеството „Надин Комерс“ ЕООД, и още трима от участниците бяха задържани на 18 юли 2012 г. при специализирана операция на ГДБОП и НАП под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура.
На Радослав Босилков са повдигнати две обвинения – като ръководител на организирана престъпна група и за данъчни престъпления в особено големи размери. За участие в групата и за укриване на данъци са обвинени Денис Бошнаков, Мариян Комитов, Павел Варнаджиев и Иван Иванов.
Според събраните доказателства групата е действала от януари 2010 г. до началото на 2012 г.,като за две години е нанесла на държавата щети в размер на 16 153 180,42 лева.
Според обвинението групата е разполагала с добре организирана мрежа от „кухи“ дружества от типа „липсващ търговец“, контролирани от „Надин комерс“ ЕООД.
От тези фирми „Надин Комерс“ симулативно е изкупувала с неистински счетоводни документи огромни количества скрап. По този начин разходите на дружеството са били изкуствено завишавани, годишният финансов резултат (печалбата) – намаляван, с което в крайна сметка е било избягвано плащането на дължимите данъци към държавната хазна в особено големи размери. Разследването доказа, че въпросните „кухи“ фирми, с които „Надин Комерс“ е „търгувала“, не са имали капацитет за подобни сделки, не са разполагали с лицензирани площадки, голяма част от представляващите ги лица са били неграмотни и не са били в състояние да извършват търговска дейност.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България на 60-то място в световния износ

11:05 | 06-08-20 | 1122