EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Съдът най-корупмиран в България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Съдът най-корупмиран в България

mail13:00 | 11.05.2011прегледи 1145 коментарикоментари 0


Мнозинството от българските граждани са на мнение, че престъпленията са част от живота в България. Това показват данните от проучване от центъра за изследване на демокрацията. В противоречие с това повече от половината български граждани смятат, че могат да пострадат от престъпления, много по-малък дял – 20 процента, са на мнение, че това влияе върху качеството на живота. Малка част от българските граждани са на мнения, че полицията е ефективна в предотвратяване на тежки престъпления - 17.7 процента, залавяне на извършителите на взломни кражби – 13.2 или при реакция на съобщение за престъпление – 24.6.
Според повече от половината граждани – 56 процента, съдилищата допускат грешки, позволяващи виновни лица да бъдат оправдани. Една трета от гражданите са мнение, че съдилищата нарушават формалните процесуални правила. Мнозинството от 72.7 са категорични, че съдът е подвластен на икономически интереси, а 56.9 процента от хората смятат, че той се поддава на политическо влияние при решаването на делата. В същото време само 10 процента българи мислят, че полицаите не вземат подкупи, а само 5 има същото мнение за съда.
Българските граждани определят като най-корумпирани институции у нас полицията, съда и прокуратурата. България продължава да бъде държавата с най-ниско доверие на общество както по отношение на междуличностното общуване, така и по отношение на институциите. В края на 2010 г. по-малкото от половината български граждани са дали положителна оценка на работата на полицията и съда. Пред над два пъти повече са гражданите, които дават положителна оценка на полицията 43.6 процента. Сравнение с тези оценяващи положително дейността на съдилищата - 18.70. /БГНЕС
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg