EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Спира парното в София и Пловдив

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Спира парното в София и Пловдив

mail10:10 | 23.04.2014прегледи 773 коментарикоментари 0


От днес започва спиране на парното в столицата, съобщи "Топлофикация София".
Според прогнозата, предоставена от НИМХ към БАН, се очаква трайно затопляне на времето. Така през тази седмица ще бъдат изпълнени предвидените от Наредбата за топлоснабдяване условия, при които може да се обяви приключването на отоплителен сезон 2013-2014 година, посочи дружеството.
При желание на клиенти отоплението в отделни сгради може да остане включено. За тази цел е необходимо да има решение на общото събрание на етажната собственост. На основание на това решение упълномощено лице подава заявление в обслужващия топлорайон, уточняват от "Топлофикация".
Също от днес EVN България Топлофикация обявява край на отоплителен сезон 2013/2014 г.

Компанията започва спиране на топлоподаването за отопление в Пловдив, което означава край на отоплителен сезон 2013/2014 г. Дейностите по изключването на съоръженията ще бъдат поетапни в рамките на няколко дни.
Действията на дружеството за постепенно спиране на топлозахранването са съгласно условията, посочени в чл.3, ал.2 от Наредба за топлоснабдяването – „средната денонощна температура на външния въздух в три последователни дни е над 12 градуса”, както и дългосрочната прогноза за времето, която дава информация за повишаване на температурите.

Спирането на отоплението ще стане по график в следния ред:

• жилищни сгради,
• обществени сгради,
• детски и здравни заведения, училища.

При евентуално последващо понижение на температурите е необходимо упълномощените лица да уведомят дружеството, в случай че живущите в съответната сграда имат желание централното отопление да бъде пуснато отново. Сигналите за това могат да бъдат подадени в денонощния телефонен център на дружеството, както и във всеки един от трите EVN Офиса в Пловдив.

 

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg