EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Синдиците на КТБ атакуват цесия за +234 млн.лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Синдиците на КТБ атакуват цесия за +234 млн.лв.

mail06:37 | 25.11.2015прегледи 2057 коментарикоментари 0


Иск за повече от 234 млн. лева са предявили синдиците на Корпоративна търговска банка. Това става ясно от седмичния им отчет,цитиран от БНР.

Искът е представен пред Софийския градски съд, но заради банковата тайна не става ясно кое е дружеството, което трябва да плати сумата. Тя е рекордно висока спрямо предишни искове, предявени от синдиците на Корпоративна търговска банка. В него не е посочено името на компаниите, които са направили сделките. По неофициална, но потвърдена от няколко източника информация на 24 часа он лайн , това са цесии за кредити, отпуснати от КТБ на няколко фирми, с които те са закупили “Петрол”.

В седмичния отчет е описано, че синдиците са предоставили на Софийската градска прокуратура оригинални документи за касови извлечения. Повече информация за клиента и за датите на направените транзакции обаче не се съобщава. Както всяка седмица, така и този път синдиците в новия си състав са изпратили редица данни на НАП, БНБ, ДАНС и Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.

Това е вторият доклад, подписан от Кристи Маринова и Ангел Донов, които встъпиха на мястото на Росен Ангелчев като синдици. Лазар Илиев продължава да изпълнява функциите си.


Тагове: КТБ, синдици, иск
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg