EUR 1.9558
USD 1.7607
CHF 1.8218
GBP 2.2981
CNY 2.5672
you tube
mobile version

Севлиево инвестира 0,5 млн. лв. за чистота

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Севлиево инвестира 0,5 млн. лв. за чистота

mail16:05 | 17.07.2018прегледи 322 коментарикоментари 0


На заседание на Регионалното сдружение за управление на отпадъците (РСУО), в което влизат Севлиево, Дряново и Сухиндол, е взето решение да бъде закупена допълнителна техника за поддръжка на чистотата.
 
Община Севлиево планира да закупи мултифункционална вакуумна мотометачна машина и допълнително оборудване към нея на стойност до 500 000 лева.

Отчита се, че въпреки непрекъснатите проверки и въведените санкции, продължават да се образуват нерегламентирани сметища. От Общината призоваха гражданите да използват само осигурените места за събиране на остатъчните продукти от бита.
 
За да продължи Севлиево да бъде един от най-чистите градове в България, кметът д-р Иван Иванов предлага промени и допълнения в „Наредба за дейностите по управление на отпадъците на територията на община Севлиево”. Причината за това е, че съществуващият чл. 23, ал. 4 препраща към отменената вече Наредбата за организация на движението на територията на общината и на практика възникват пропуски по отношение на третирането на излезлите от употреба моторни превозни средства, изоставени на обществени места.

Идеята е да са съставя констативен протокол, в който да се описва състоянието излезлите от употреба моторни превозни средства. След това ще се издирва неговият собственик, който лично срещу подпис или чрез писмо с обратна разписка ще получи съответното предписание. В 14-дневен срок от получаване на предписанието собственикът е длъжен да премести превозното средство на площадка за временно съхранение или в център за разкомплектоване.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg