EUR 1.9558
USD 1.6564
CHF 1.8081
GBP 2.1930
CNY 2.5040
you tube
mobile version

Ръст на туристите в Пловдив

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ръст на туристите в Пловдив

mail12:10 | 10.01.2019прегледи 513 коментарикоментари 0


Сериозен ръст на туристите в Пловдив отчитат от общината. Значително е повишен интересът към всички туристически обекти в града и всички те са увеличили приходите си, каза зам.-кметът Александър Държиков по време на отриването на Нов туристически информационен център /ТИЦ/ в Пловдив. 
42 процента е ръстът на туристите само в Стария град, от тях 36 процента са чуждестранни туристи, добави директорът на ОИ "Старинен Пловдив" Йордан Илиев.
През 2017 година "Старинен Пловдив" и музеите в града са имали общи проходи от 1,1 млн. лева, а през 2018 г. те са малко под 1,5 млн. лева, поясни Държиков. Увеличава се и легловата база. В големите хотели в Пловдив вече няма свободни места за откриващия уикенд на Пловдив - Европейска столица на културата 2019, като над 1000 са само поканените официални лица, а потвърдилите присъствие журналисти /български и чуждестранни/ са над 300, отбеляза зам.-кметът. 
Новооткритият ТИЦ е на стратегическо място - в един от подстъпите към Стария град и отговаря на нуждите на повишаващия се брой туристи, каза още Александър Държиков. Той се намира в непосредствена близост до "Източната порта на Филипопол". След завършването на реконструкцията на площад "Централен" ще бъде възстановен и ТИЦ-1 до Пощата, но тогава вече ще е в нова сграда, а не преместваем павилион, в какъвто се помещаваше преди, поясни още зам.-кметът.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg