EUR 1.9558
USD 1.7660
CHF 1.7917
GBP 2.3216
CNY 2.5088
you tube
mobile version

Ръст на британските доходи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ръст на британските доходи

mail08:40 | 23.07.2019прегледи 455 коментарикоментари 0


По-силен от очакваното растеж на заплащането на труда във Великобритания регистрира официалната британска статистика ONS. Средните седмични доходи, включвайки бонусите, се повишиха през трите месеца до края на май с 3,4% на годишна база след растеж с 3,2% през три месеца до края на април и очаквания за повишение с 3,1%, като това представлява най-силен растеж на заплатите от 2008-а година насам. Средните седмични доходи, изключвайки бонусите, пък нараснаха с цели 3,6% след повишение с 3,4% през предходните три месеца до края на април и очаквания за повишение с 3,5 на сто.

Рязкото ускоряване на заплащането на труда предполага засилващ се инфлационен натиск, но това е малко вероятно да накара Английската централна банка да прибегне в скоро време до увеличаване на лихвените ставки.  От АЦБ сигнализираха, че те очакват да запазят лихвите непроменени, докато остава в сила несигурността около процеса на излизане на Великобритания от Европейския съюз.

Безработицата се стабилизира през трите месеца до май в най-ниско ниво от 45 години, докато растежът на заплатите се ускори до 11-годишен връх, което е поредно доказателство за силата на трудовия пазар на Острова въпреки опасенията, свързани с продължаващата несигурност около процеса на Брекзит. Нивото на безработица през трите месеца до края на май стабилизира очаквано в многогодишното дъно от 3,8%, достигнато през първите четири месеца на годината (най-ниско ниво от далечната 1974-а година), показват данни на ONS. Броят на безработните британци се понижи през отчетния тримесечен период с 51 хиляди.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg