EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Руски полети към България с 20% по-скъпи?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Руски полети към България с 20% по-скъпи?

mail15:09 | 05.10.2015прегледи 901 коментарикоментари 0


Ако Украйна забрани транзитните полети на руските авиокомпании, стойността на превоза до България може да се увеличи с 20%. Това казва търговският директор на компанията Tez Tour Александър Буртин, цитиран от туристическия портал Турпрофи и агенция „Фокус”. На 25 септември Украйна забрани на руските авиокомпании да извършват полети до украински летища. Забраната обаче не важи за транзитните полети. Засега транзитното прелитане е забранено само в случаите, в които самолетите имат военно предназначение. Това означава, че чартърните и редовните граждански полети, чийто маршрут преминава през Украйна, не са засегнати от ограничителните мерки.
Все пак, ако санкциите на Киев принудят руските компании да заобикалят страната, според експертите стойността на превоза до посещаваните туристически дестинации може да се увеличи с 10-20%, тъй като полетите до Гърция, Египет, Турция, България и Черна гора преминават именно през украинската територия.
Търговският директор на компанията Tez Tour Александър Буртин очаква при такива обстоятелства цената на полетите до Гърция и Турция да скочи с 10%, а до България – с 20%.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg