EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Русе: Електронни карти за градския транспорт

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русе: Електронни карти за градския транспорт

mail17:38 | 26.11.2015прегледи 1169 коментарикоментари 0


Електронни карти с предплатен период за градските автобусни линии ще се продават от утре в Русе, съобщава общинската управа в града, цитирана от БТА.

Картите ще се предлагат в общинското бюро към Центъра за контрол и управление на обществения транспорт. Цените им варират в зависимост от желания предплатен период. Купуването ще става срещу представяне на лична карта.

По този начин значително ще се улесни и модернизира пътуването с градския транспорт. Нововъведенията са част от проекта "Интегрирана система за градски транспорт на град Русе", чрез който инфраструктурата на града ще бъде изцяло модернизирана. Въвеждането на електронна система за таксуване на пътниците дава възможност за по-лесно прекачване между отделните линии и без допълнително заплащане.

Скоро ще заработят и 100 информационни табла на най-натоварените спирки в града. Предстои въвеждане на интерактивен интернет портал, който ще дава информация за трафика, местоположението на превозните средства, времето до пристигането им, както и данни за възможни маршрути и линии.

С осъществяването на проекта ще се намали времето за чакане на спирките, поради спазване на разписанията и известяване на времето за пристигане.

По проекта са планирани още множество дейности, сред които благоустрояване на ключови кръстовища, надлези и подлези в града, изграждане на велоалеи.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg