EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

"Режим на тишина" в Сирия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Режим на тишина" в Сирия

mail10:30 | 30.04.2016прегледи 997 коментарикоментари 0


Частично примирие, определено като „режим на тишина“, е влязло в сила в повечето части на Сирия, освен в разделения град Алепо, предаде BBC.
Примирието, обявено от сирийската армия, започна да действа в две области в час след полунощ местно време в петък. В изявление беше съобщено, че то ще продължи 24 часа в Дамаск и региона на Източна Гута. В северната част на провинция Латакия примирието трябва да продължи 72 часа. Не беше обяснено защо спирането на сраженията е само временно.

Преди ден Русия и САЩ са се договорили за "режим на тишина" в Сирия от полунощ на 30-ти април, предаде Ройтерс, цитирайки РИА Новости, която се позовава на дипломатически източник от Женева. Договореността е била постигната от руските и американските военни в рамките на целевата група по въпросите на прекратяването на военните действия. Тя, заедно с целева група по хуманитарните въпроси, бяха създадени с решение на Международната група за подкрепа за Сирия на 11 февруари и работят в Женева. В състава им влизат дипломати и военни от страните от Международната група, а съпредседатели са Русия и САЩ, припомня ТАСС.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1966