EUR 1.9558
USD 1.7626
CHF 1.7878
GBP 2.1953
CNY 2.4887
you tube
mobile version

Първа копка на завод край Враца

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Първа копка на завод край Враца

mail17:03 | 08.04.2019прегледи 531 коментарикоментари 0


Близо 22 милиона лева ще бъдат вложени в изграждането и оборудването на нов завод за проводници и електронни компоненти за пренос на данни за автомобили, който започва да се изгражда край Враца.
Символичната "първа копка" на инвестиционния проект на немската компания "МД Електроник" бе направена от вицепремиера по икономическата и демографската политика Мариана Николова, кметът на Враца Калин Каменов, изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Александър Янев и главните изпълнителни директори на "МД Електроник" Роберт Хофман и Цтибор Жижка.
Преди това Калин Каменов връчи разрешителното за строеж на завода на Роберт Хофман, който е и председател на управителния съвет на немската компания. 
Врачанският митрополит Григорий отслужи водосвет и благослови начинанието. 
Бъдещият завод на "МД Електроник" край Враца ще произвежда проводници, електронни компоненти и оборудване за пренос на данни и системи за информационно развлечение и за сигурност на автомобили. Немската компания е специализирана в разработването и производството на такова оборудване за над 200 модела автомобили в световен мащаб.
Производствената сграда и съпътстващата я инфраструктура ще бъдат изградени върху общински терен, закупен от инвеститора за над 1,1 милиона лева.
Производството се предвижда да започне през 2020 година. Първоначално в него ще бъдат заети 300 служители и работници, като инвестиционните намерения на немската компания да развива проекта и да бъдат достигнат 1000 работни места.


Тагове: Враца, завод
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Най-често задаваните въпроси за ЕП

23:00 | 07-03-19 | 984