EUR 1.9558
USD 1.7809
CHF 1.7784
GBP 2.2949
CNY 2.5344
you tube
mobile version

Проект наема 130 инженери

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Проект наема 130 инженери

mail18:15 | 06.06.2019прегледи 914 коментарикоментари 0


Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи сертификат за инвестиция, клас "А", издаден по реда на Закона за насърчаване на инвестициите, на "Акронис България" ЕООД, съобщиха от министерството. Размерът на инвестицията, като обща стойност на материални и нематериални активи, за периода на инвестицията, възлиза на 1 204 000,00 лв. и ще се финансира изцяло със собствени средства.
    В периода на осъществяване на инвестиционния проект и като резултат от него ще бъдат наети 130 местни инженери. На официалната церемония е присъствал и изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев.
    Целта на проекта е разширение на дружеството чрез създаване на европейски център за изследователска и развойна дейност за кибернетична защита, AI и Blockchain  проекти. Разширяването на научноизследователския център в София е свързано с разработването на нов продукт, наречен Acronis Total Protection (ATP). Това е ново решение, което има за цел да направи бизнеса на доставчика на услуги по-мащабен и печеливш, да се справи с вирусните атаки и да намали оперативните му разходи.
    Караниколов е изтъкнал, че от началото на 2019 г. до момента са издадени сертификати на 14 проекта, на обща стойност над 210 млн. лв., които ще разкрият 1637 нови работни места. Те са предимно в секторите: производство, ИТ, логистика и др.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg