EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Признание за български ИКТ проекти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Признание за български ИКТ проекти

mail17:01 | 25.07.2016прегледи 656 коментарикоментари 0


Двадесет български ИКТ проекти са включени като добри практики в изданието на Международния съюз по далекосъобщения за 2015 г. WSIS Stocktaking Report 2015. Това е седем пъти повече в сравнение с миналата година, когато в подбора бяха одобрени само три проекта. Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС) всяка година съдейства за популяризиране на инициативата и за осигуряване на български разработки в подбора. Като част от сътрудничеството между МТИТС и Международния съюз по далекосъобщения, през 2012, 2014 и 2015 г. бяха реализирани и няколко проекти за достъпност на хора с увреждания и деца със зрителни проблеми до информационни и комуникационни технологии.

Най-голямата агенция към Организацията на обединените нации за поредна година оценява приноса на български инициативи, стратегии и проекти за развитието на информационното общество. Селектираните проекти се смятат за добри практики и се популяризират сред всички държави, които членуват в съюза.

Годишният доклад за 2015 г. включва проекти за създаване на електронни услуги, както и на регистри и системи, които подобряват електронното обслужване на гражданите и бизнеса. В резултат на активното включване на МТИТС, в престижния документ са включени инициативи и разработки на Министерството на икономиката, Министерството на правосъдието, Министерството на труда и социалната политика, както и на научни организации.

Областите на информационното общество, в които попадат българските добрите практики са в категории „Достъп до информация и знание“; „Изграждане на доверие в сигурното използване на информационни и комуникационни технологии“, „Регионално и международно сътрудничество“; „Културно разнообразие и идентичност“./МТИТС


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg