EUR 1.9558
USD 1.7730
CHF 1.7891
GBP 2.2097
CNY 2.5089
you tube
mobile version

По-малко ранни записвания на руски туристи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

По-малко ранни записвания на руски туристи

mail09:05 | 07.02.2019прегледи 426 коментарикоментари 0


Ранните записвания на руски туристи за България са намалели тази година с 25%, отчитат в Министерството на туризма. В интервю за БНР министър Ангелкова смята, че намаляване на интереса на руските туристи към България е невъзможността България като член на ЕС  пряко да субсидира туризма - нещо, което конкурентните пазари извън съюза правят. „За миналата година спадът на руски туристи е 8% при подобни очаквания на ранните записвания. Независимо от този спад, за миналата година България е посрещнала над 9,2 млн. чуждестранни туристи и имаме ръст от около 5% на годишна база“.

Министър Ангелкова проведе в Москва срещи с представители на Съвета на федерацията (CФ) и Групата за сътрудничество с България. „Ангажиментите да работим за увеличаване на туристопотока ще бъдат изпълнени.  Един от акцентите бе и двугодишният план за сектор туризъм, който беше приет на заседанието на работната група през октомври 2018 г. На нея обсъждахме и възможността за обявяване на година на туризма на България в Русия и обратно, а за да насърчим туристопотока към страната ни, ще работим с руските региони” коментира Ангелкова в Москва.

По време на изложението Интурмаркет се предвижд подписване на меморандум с Асоциацията на регионите в Русия, финализират се споразумения с Алтайския край. Разработва се и програма „България - страна на здравето“. За миналата година близо 512 хил. руски туристи са посетили България. През 2018 г. резултатите в сектора са рекордни откакто има статистика у нас – над 9,27 млн. чуждестранни визити за годината и 7,2 млрд. лв. приходи за първите 11 месеца на миналата година. 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg