EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Полша тръгна срещу Франция & Германия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Полша тръгна срещу Франция & Германия

mail06:40 | 29.06.2016прегледи 1671 коментарикоментари 0


Полската министър-председателка Беата Шидло заяви, че френско-германският дует не може повече да играе решаваща роля в реформите, които трябва да се извършат в ЕС след Брекзита, предаде Франс прес.

zoom_sss
"Не мисля, че френско-германският дует е в състояние да направи нещо ново за ЕС", каза Шидло пред новинарската телевизия ТВП Инфо. "Франция и Германия казват: да задълбочим интеграцията на ЕС. Но ние казваме: не, не можем да продължаваме по този път. Този ЕС вече не съществува. Британците отхвърлиха тази визия за ЕС с референдума", продължи полската министър-председателка.
"Да, ЕС  трябва да се промени, той се нуждае от нов договор и ние ще предложим промени. Имаме нужда от нови лица, от нова визия, от нова концепция", каза Шидло, подемайки идеята за нов договор, предложена от водача на управляващата партия Право и справедливост Ярослав Качински. "Ние сме в ситуация, в която трябва да реконструираме ЕС и да вдъхнем сила на Европа. Ако страните членки оставят ЕС да се разпадне, това само ще зарадва Владимир Путин", продължи Беата Шидло.
Едно от радикалните предложения, които Полша ще представи на днешната европейска среща на върха, е главната роля в ЕС да поеме Европейският съвет. "Главната и доминираща роля трябва сега да поеме Европейският съвет, а не ЕК", заяви полският външен министър Витолд Вашчиковски след среща с министри и заместник министри на външните работи от девет европейски страни във Варшава вчера.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg