EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Поддръжка на ТЕЦ и ВЕЦ дистанционно

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Поддръжка на ТЕЦ и ВЕЦ дистанционно

mail17:30 | 30.09.2014прегледи 6144 коментарикоментари 0


От 30% до 50% може да паднат разходите за техническа поддръжка в енергетиката, а авариите да се намалят наполовина, ако се въведе дистанционен контрол на съоръженията във водно- и топлоелектрическите централи, съобщава ЦЕНТРАЛНА ЕНЕРГОРЕМОНТНА БАЗА ЕАД, единственото предприятие у нас за поддръжка на големи генериращи мощности. Дистанционният контрол се осъществява чрез система за онлайн мониторинг на вибрациите на двигателите и генераторите. Когато съоръженията започнат да влошава техническото си състояние, първият показател за това е промяна във вибрациите. Отчитайки тази промяна чрез специални технически приспособления 24 часа в денонощието, специалистите забелязват зараждащите се повреди в много ранна фаза и извършват необходимите превантивни действия. По този начин се предотвратяват тежки ремонти, аварии и спиране на работата на машините. И тъй като въвеждането и използването на онлайн вибрационен мониторинг е в пъти по-евтино в сравнение с разходите за отстраняване на сложни повреди, енергийните предприятия могат чувствително да намалят разноските си за поддръжка.
Компанията пое изцяло поддръжката на двигателите и генераторите в македонската топлофикация – ТЕ-ТО Скопие. Предстои въвеждането на онлайн мониторинг за непрекъснато наблюдение и диагностика на машините.
Мониторинг на състоянието на машините от разстояние е добре позната практика в Западна Европа, която тепърва навлиза у нас. Специалистите по поддръжка съветват енергийните предприятия да се запознаят с нея и да се възползват от възможностите й. Онлайн вибродиагностика се препоръчва особено за въртящи се машини, които често дефектират, изискват скъпи и трудни ремонти, от решаващо значение за работата на предприятието са, имат срок на експлоатация, влияят на хората и околната среда.

 


Тагове: ТЕЦ, ВЕЦ, поддръжка
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4101