EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Пловдив: Продажби & сделки на Есенния панаир

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пловдив: Продажби & сделки на Есенния панаир

mail07:10 | 03.10.2015прегледи 2276 коментарикоментари 0


По 2-3 леки коли продадоха участници в изложбата „Автосвят“ още в деня на нейното откриване. Възобновената изложба за автомобили се провежда в рамките на Международния технически панаир в Пловдив, който продължава до 3 октомври. С успешни преговори се похвалиха и фирми, представящи се на изложбата „Машиностроене“. Изделията, които предлагат, са базирани на високи технологии и това привлича интереса на предприемачи и специалисти, както се вижда в пълната палата 13. Усеща се, че бизнесът вече е по-обнадежден и се готви да инвестира в нови машини, коментира д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив, който организира деловия форум.
Със силен старт тръгна и съпътстващата програма на ЕСЕН 2015.
Близо 40 бизнесмени събра срещата на Българо-руската търговско-промишлена палата. На нея бяха презентирани успешни смесени предприятия на фирми от двете държави и сектори с потенциал за осъществяване на съвместни проекти, проведоха се редица двустранни срещи.
Интересът към експозицията на Руската федерация също е голям, тъй като в нея се показват иновативни разработки на елитни университети, научни институти и компании. Акценти са зеленият бизнес, автоматизацията в промишлеността, софтуерните продукти.
Сред официалните чуждестранни участия най-мащабно е представянето на Република Беларус. Според нейния посланик у нас Владимир Воронкович страната става все по-привлекателна за инвестиции заради членството си в Евразийския икономически съюз. През тази година български фирми са вложили 12 милиона долара, с 20% повече от миналата, посочи Владимир Воронкович. Той определи като „много позитивна“ динамиката в търговските отношения между двете държави. 107 млн. долара е бил стокообменът през 2014 г., с една трета над нивото от предишната година, а през първите седем месеца на тази година е нараснал с още 26%.
Тази тенденция обяснява и вниманието на българските делови среди към националната експозиция на Беларус на Международния технически панаир. Тя включва научно-технически разработки, постижения в транспортното машиностроене, енергетиката, електротехниката, химическата промишленост, експортния и инвестиционния потенциал на страната. Общо 23 организации и фирми участват в изложението, а още в първия ден беше подписан меморандум за сътрудничество между търговско-промишлените палати на България и Беларус.
Сегашното ни представяне на Международния технически панаир е най-голямото за последните четири години, а за следващите издания ще се увеличава, подчерта Мартина Паржикова, директор на софийското представителството на „Чехтрейд“ - агенцията, осъществяваща международните икономическите контакти на Чехия. България тръгва нагоре, затова интересът към нея се повишава, поясни Мартина Паржикова. Според нея фирми от двете страни могат да създават смесени предприятия и да излязат на трети пазари.
Подобен пример е компанията за транспортно оборудване „А Же Де“, която от 12 г. работи у нас чрез дъщерно дружество. Тя има за цел по-активно да се включи в обновяването на железопътната инфраструктура.
„А Же Де“ е един от най-големите участници в националната експозиция на Чехия. Бизнес десантът се осъществява от 10 водещи компании, които предлагат иновации от областта на енергетиката, строителното и транспортното машиностроене, добивната промишленост, а също - турбини за водно- и топлоелектрически централи. Тройно повече са чешките производители, представени на изложението от свои партньори. В него участва и Чешко-българската търговска камара.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3885