EUR 1.9558
USD 1.7658
CHF 1.8019
GBP 2.1485
CNY 3.9870
you tube
mobile version

Пари за хладилни камери отпуска МЗХ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пари за хладилни камери отпуска МЗХ

mail14:02 | 07.02.2019прегледи 866 коментарикоментари 0


Държавна помощ ще получат производителите на плодове и зеленчуци за насърчаване на развитието в сектора. По предложение на бранша допустимите инвестиции се предвижда да са хладилни камери и техника за съхранение на продукцията. Това съобщи по време на среща с браншови организации заместник-министърът на земеделието, храните и горите Вергиния Кръстева.

Подпомагането е насочено към малки и средни земеделски стопани. Максималният интензитет на помощта е до 50% от приемливите разходи за един инвестиционен проект на един бенефициер.

Целта на схемата за подпомагане е стимулиране на инвестиционния процес в сектор „Плодове и зеленчуци”,  повишаване на конкурентоспособността, качеството на произведената продукция, както и да бъдат подпомогнати производителите за преодоляване на трудностите по съхранение на продукцията и бъдещата реализация на пазара.  
Предвижда се помощта да се предоставя на земеделски стопани, както и на признати групи или организации на производители в сектор „Плодове и зеленчуци.

Според представители на браншовите организации има висок интерес към държавно подпомагане, свързано с техника за съхранение на произведените от тях продукти. Средствата ще могат да се използват, както за покриване на разходи за закупуване на хладилни камери, така и за машини за сортиране на реколтата.
Според зам.-министър Вергиния Кръстева идеята е финансирането да може да се използва преди събирането на тазгодишната реколта.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Най-често задаваните въпроси за ЕП

23:00 | 07-03-19 | 869