EUR 1.9558
USD 1.7817
CHF 1.8484
GBP 2.1794
CNY 2.5109
you tube
mobile version

Още 350 млн. лв. инвестиции в автомобилната индустрия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Още 350 млн. лв. инвестиции в автомобилната индустрия

mail16:40 | 10.10.2017прегледи 9037 коментарикоментари 0


Автомобилната индустрия е основен работодател за Европейския съюз (ЕС). Същевременно тя има важен мултиплициращ ефект за икономиката, когато говорим за автомобилния сектор вече спокойно можем да кажем, че той минава и през България“. Това каза заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов по време на национална среща на фирмите от автомобилния бранш. Тя се организира от Аутомотив клъстер България и се провежда под патронажа на Росен Плевнелиев.

По време на срещата зам.-министър Борисов посочи, че българската икономика е направила качествен скок по отношение на преструктурирането и на автомобилния сектор за преработващата промишленост. Този скок започна преди 10-15 г. за периода 2004-2016 г. по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) са сертифицирани дванадесет проекта с общ размер на инвестициите 655 млн. лева, което е довело до разкриването на 7 130 работни места“, каза още той. И поясни, че само тази година сме дали старт на инвестиции за 70 млн. лв. „Очакват се приток на още 50 млн. лв. инвестиции, които вече са заявени. Освен това, ако са позитивни решенията за избор на инвестиционна дестинация на мениджъри на големи компании решили да инвестират „на зелено“ или да разширят бизнеса си в България се очакват около 350 млн. лв. нови инвестиции“, подчерта Борисов.

В заключение замeстник-министър Борисов благодари на Аутомотив клъстер България за работата му с университетите, както и за подкрепата по отношение на дуалното обучение прилагащо се вече и в някои фирми от автомобилния бранш. Той подчерта, че Министерството на икономиката ще е отворено за диалог и всякакви предложения с бизнеса и се надява един ден България да заеме своето достойно място на автомобилната карта в Европа.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg