EUR 1.9558
USD 1.7676
CHF 1.7955
GBP 2.1623
CNY 2.4934
you tube
mobile version

Още работа по депутатски заплати, глоби

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Още работа по депутатски заплати, глоби

mail13:05 | 28.02.2019прегледи 392 коментарикоментари 0


Депутатите отложиха обсъждането на проектите за промени в Правилника на Народното събрание, свързани с удръжките от възнагражденията им при неоправдани отсъствия. Предложението за отлагане на разглеждането беше направено от председателя на правната комисия Данаил Кирилов /ГЕРБ/ и прието с 89 гласа "за" и 1 "против".
Необходимо ни е още техническо време за подготовката на доклада за нуждите на обсъждането, аргументира се Кирилов.
Според приетия дневен ред, депутатите трябваше да разгледат в четвъртък  пет проекта за промени в парламентарния правилник, свързани с размера на месечните им възнаграждения. Някои от предложенията са провокирани от решението на депутатите от "БСП за България" да не присъстват на пленарни заседания.
От НФСБ предлагат депутати, които отсъстват от три поредни или пет заседания в един месец, да не получават никакво месечно възнаграждение. Ако депутатът е участвал в по-малко от половината гласувания за деня, той да губи половината от дневното си възнаграждение, искат още от партията.
От ГЕРБ предлагат при неоправдано отсъствие на народен представител от поименна проверка да се удържат 750 лева от месечното му възнаграждение.
От ВМРО предлагат на депутат, който не е участвал в повече от половината регистрации при откриване на пленарните заседания и в повече от половината поименни проверки през месеца, да му се удържат две трети от основното му месечно възнаграждение. Другото им предложение е възнагражденията на депутатите да се преизчисляват ежегодно от 1 юли.
От БСП са внесли искане още в края на миналата година за намаляване на заплатите на народните представители на 2976 лева и нов начин за изчисляването им.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg