EUR 1.9558
USD 1.7658
CHF 1.8019
GBP 2.1485
CNY 3.9870
you tube
mobile version

Отстранен концесионерът на „Каваците-север”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Отстранен концесионерът на „Каваците-север”

mail13:30 | 01.11.2012прегледи 398 коментарикоментари 0


Правителството ще прекрати едностранно концесионния договор от 1999 г. за морския плаж „Каваците-север” в община Созопол. Причина за решението е неизпълнение от концесионера „Терем” ЕАД на договорни задължения и на условията за предоставянето на концесията.
При проверки на място на морския плаж от служителите от специализираната администрация на Министерството на регионалното развитие и благоустройството е констатирано, че концесионерът не е осигурил задължителното водно спасяване, обезопасяване на прилежащата акватория, здравно и медицинско обслужване и санитарно-хигиенно поддържане. Не е осигурено и предоставянето на плажни принадлежности, както и опазването на обществения ред, здравето, имуществото и спокойствието на плажуващите.
Констатирано е и неизпълнение на задължението за плащане на дължимото концесионно възнаграждение, като към 17 август 2012 г. задължението на концесионера възлиза на близо 10 хил. лв.
След прекратяването на договора министърът на регионалното развитие и благоустройството ще предприеме необходимите действия за предоставянето на плажа под наем или на концесия.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg