EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

АМ "Хемус" - п.в. "Белокопитово" от дрон

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

АМ "Хемус" - п.в. "Белокопитово" от дрон

mail06:30 | 05.08.2015прегледи 7776 коментарикоментари 0


 

Официално за движение бе открит участъкът Белокопитово - Каспичан от АМ „Хемус“ от км 337+302 до км 342+200 и най-големият пътен възел у нас – п. в. „Белокопитово“, съобщи АПИ. На него ще се осъществява връзката с път I-2 Русе - Варна и път I-4 Коритна - Белокопитово. Общата дължина на отсечката е 4,898 км.
Проектът е по програма „Ново строителство“ на Агенция „Пътна инфраструктура“ и е изпълнен изцяло със средства от републиканския бюджет. Инвестицията е за близо 66 млн. лв.
При пътен възел „Белокопитово“ бе отслужен водосвет за здраве и безаварийно пътуване по новия магистралния участък. Тук бяха премиерът Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров, кметове от региона и др.
Изпълнител на обекта е „АМ Черно море” АД. Стойността на договора е 65 769 410,48 лв. с ДДС. Строителният надзор е осъществен от „Пътинвестинженеринг” АД. Проектант е „Пътпроект“ ЕООД.

  

Участъкът е изграден по програма "Ново строителство", в който са вложени 66 млн. лева от републиканския бюджет. Според Борисов, ако тези пари са ги имали те по-рано е щяло да бъде изграден много по-голям участък от магистралата. " За сведение на българите цялата магистрала АМ "Тракия" ни струва 55 млн. евро", уточни премиерът. "Защото е с кофинансиране от ЕС, сиреч 90% го дават германци, французи. А тука това го правим със 100 процента от нашите пари - заради тази глупост", подчерта Борисов.

В рамките на този мандат над половината от АМ "Хемус"ще бъде построена, защото другата част се проектира, допълни Борисов.

видео:АПИ, снимки: Фейсбук - Лиляна Павлова


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg