EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Операцията в Париж по минути & факти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Операцията в Париж по минути & факти

mail12:36 | 18.11.2015прегледи 1603 коментарикоментари 0


/обновява се/ Пет дни след атентатите в Париж, в предградието Сен-Дени във френската столица избухна престрелка по време на антитерористична операция, в чийто център бе апратамент с барикадирани в него лица. Най-малко двама души бяха убити, седем - задържани. Има ранени полицаи. RFI проследи по минути събитията.

11.45 ч. : Един от двамата предполагаеми терористи, които бяха убити в сряда сутринта в Сен Дени, е бил застрелян със снайпер. Другата жертва е жена, която е активирала жилетка с експлозиви.

11.30 ч. : Антитерористичната операция в Сен Дени приключи, посочи полицейски източник, цитиран от АФП. Остава в сила засиленото полицейско присъствие в района.

11.05ч. : По информация на I-Télé и радио France Info, полицаите са арестували още двама души, с което общият брой на задържаните достигна седем души.

11.00 ч.: Полицейско куче е загинало в рамките на операцията в Сен-Дени, се посочва в туийт на националната полиция.

10.00 ч.: Френското вътрешно министерство уточнява, че ранените полицаи са петима.

9.25 ч.: Най-малко трима полицаи са ранени по време на операцията.

9.20 ч.: Най-малко петима души са задържани: трима души от апартамента и мъж и жена, арестувани в непосредствена близост до атакувания апартамент, уточни парижката прокуратура.

9.00 ч.: Прокуратурата в Париж потвърди смъртта на жена камикадзе. Тя е задействала жилетка с експлозиви в началото на полицейската операция в 4.20 ч.

8.30 ч.: Премиерът на Франция Манюел Валс, министърът на вътрешните работи Бернар Канзьов са в Елисейския дворец на среща с президента Франсоа Оланд. Те следят заедно операцията в Сен-Дени.

Всичко започна в 4.10 ч., когато на улицата избухва престрелка. На място са двайсетина полицаи. Престрелката се премества на ул. Репюблик (rue de la République), в близост до кметството на Сен Дени, където трима терористи са се затворили в апартамент.

8.20 ч.: Силите на реда извършват обиски на превозните средства, включително и двуколесните, които влизат в Париж (porte de Clignancourt). Трафикът в този район е забавен.

8.05 ч.: Трима души са задържани по време на антитерористичната операция.

8.00 ч. : Министърът на отбраната Кристиан Тобира заяви пред Europe 1, че операцията в Сен Дени приключва.

7.40 ч.: Според I-Télé двама терористи са убити, сред тях е жена, която се е самовзривила.

7.25 ч.: Начало на операцията. В Сен Дени се чуват силни експлозии.

7.00 ч.: Най-малко един човек е убит по време на антитерористичната операция в северното парижко предградие, според полицейски източници.

6.50 ч.: Цел на операцията е залавянето на предполагаемия "мозък" на атентатите Абделхамид Абауд. Той е сред най-популярните лица на франкофонския джихад. Бил е няколко пъти в Сирия. Успява да се върне във Франция и да извърши атентати. 

6.45 ч. : Отново се чува детонация след няколкоминутна пауза, по сведения на очевидци.

6.30 ч. : Зам.-кметът на Сен Дени Стефан Пьо уточни, че общественият транспорт (метро, автобуси, трамваи) към центъра са спрени, а училищата в квартала остават затворени и в сряда.

6.20 ч.: Според кадрите, разпространени от телевизионния канал I-Télé, местни жители са евакуирани и подслонени в кметството.

Множество хеликоптери кръжат над зоната, предаде кореспондентът на RFI Франк Александр. Полицаите на място са със специална екипировка и бронежилетки.

6.00 ч. : Според информационния канал I-Télé двама или трима души са се барикадирали в апартамент на ул. Репюблик в Сен Дени, недалеч от Стад дьо Франс, където в петък бяха извършени терористични атаки. Изстрелите за кратко са прекратени, свидетелстват местни жители, цитирани от френската телевизия.

6.00 ч. : Започва операцията на дирекция „Антитероризъм” към съдебна полиция, подкрепена от полицейски сили.  В рамките на разследването на атентатите в Париж се издирват двама от предполагаемите извършители.

5.45 ч. : В северен Париж са ранени полицаи. Полицията умолява жителите на Сен Дени да не излизат от домовете си. Интензивни изстрели се чуват в продължение на час и половина.

5.30 ч. : Местни жители съобщават на АФП, че е започнала стрелба. Франция е в максимална степен на тревога след атентатите в Париж, отнели живота на 129 души и ранили 350 други.  

5.30 ч. : Избухва престрелка в нощта на вторник срещу сряда в Сен-Дени, северен Париж, по време на полицейска антитерористична операция, свързана с атентатите от петък. На помощ идват и пожарникари в 04h31 за обезвреждането на въоръжена група, барикадирана в апартамент.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg