EUR 1.9558
USD 1.6499
CHF 1.8160
GBP 2.1668
CNY 2.3771
you tube
mobile version

Оборот в търговията на дребно +0.4%

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Оборот в търговията на дребно +0.4%

mail15:00 | 09.10.2014прегледи 979 коментарикоментари 0


По предварителни сезонни данни през август оборотът в раздел "Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети" по съпоставими цени нараства с 0.4 на сто спрямо предходния месец, съобщи Националният статистически институт.
През август оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа на календарни данни, нараства с 4.5 на сто спрямо същия месец на предходната година.
През август оборотът нараства спрямо предходния месец в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 1.9 на сто, в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 1.3 на сто, и в търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 0.1 на сто. Намаление е регистрирано в търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 1.8 на сто, в търговията на дребно с разнообразни стоки - с 0.5 на сто, в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия и в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника – по 0.4 на сто, и в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 0.2 на сто.

През август 2014 г. спрямо същия месец на 2013 г. Оборотът нараства по-значително в търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 21 на сто, в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 11.1 на сто, в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 5.5 на сто, и в търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 4.8 на сто. Спад е регистриран в търговията на дребно с разнообразни стоки - с 4.1 на сто, и в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 1.3 на сто.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg