EUR 1.9558
USD 1.6551
CHF 1.8103
GBP 2.1642
CNY 2.3783
you tube
mobile version

Нужни са още 7-10 индустриални зони

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нужни са още 7-10 индустриални зони

mail07:05 | 25.09.2019прегледи 630 коментарикоментари 0


Правителството подготвя специално законодателство за индустриалните зони, защото имаме нужда от още 7 до 10 индустриални зони, съобщи вицепремиерът Томислав Дончев, който бе на посещение в Севлиево. Тук е едно от най-добрите места в България, къде може да се случи подобно съоръжение, поясни той. Разговори в тази насока ще се водят с Министерството на икономиката. „На първо време това мисля, че може да бъде част от държавното предприятие „Индустриални зони", обясни намерението на държавата вицепремиерът.

Както е известно Национална компания индустриални зони ЕАД е дружество към Министерството на икономиката, което проектира, развива и управлява индустриални, икономически и свободни зони. Компанията подпомага създаването на благоприятни условия за инвеститорите, съдейства на бизнеса за реализация на проекти в икономически зони с готова инфраструктура. Дружеството също така предлага промишлени терени и производствено-складови помещения в зони с първокласни локации, отлична инфраструктура и транспортни връзки.

Към момента компанията управлява 11 проекта в цялата страна с обща площ над 7,4 милиона квадратни метра.  Шест действащи проекта са в София, Бургас, Видин, Русе, Свиленград и Варна. В развитие са пет проекта – в Кърджали, Стара Загора, Карлово, Телиш и Суворово.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България влезе в ERM 2 със сегашния курс

19:21 | 07-10-20 | 446