EUR 1.9558
USD 1.7657
CHF 1.7907
GBP 2.3264
CNY 2.5085
you tube
mobile version

Нов регламент за он лайн продавани стоки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нов регламент за он лайн продавани стоки

mail18:25 | 04.06.2019прегледи 747 коментарикоментари 0


През юли ще влезе в сила нов европейски регламент, който обръща специално внимание на сигурността на стоките, търгувани по електронен път, каза инж. Мирослав Йотов, началник на главна дирекция "Надзор на пазара" в Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. По думите му целта на новото законодателство е да се засили контролът и да се гарантира безопасността на потребителите. Хората, които си поръчват стоки по интернет, да да следят маркировките и дали е посочен производителят, посочи Йотов. Според него потребителите трябва задължително да искат и инструкция за употреба на български език.
В дирекцията постъпват сигнали за опасни стоки от всякакво естество, но най-често срещаните са за детски играчки и за електроуреди, допълни Йотов. По думите му последният случай е за кани за топла вода. След проверката е установено, че те не са опасни, но не отговарят на посочения от производителя стандарт за времетраенето на експлоатационния период на уредите. Постъпват аналогични сигнали и за хладилници, сушилни, перални, допълни Йотов. И уточни, че тези продукти не са опасни, но не притежават всички качества, които е посочил производителят.
От средата на юни служителите на Агенцията започват кампания за безопасно лято, в рамките на която ще се обърне специално внимание върху безопасността на надуваемите стоки, голяма част от които са детски играчки, допълни Йотов. Той уточни, че в момента се обръща специално внимание на т.нар. желета, които са особено популярни сред малчуганите. По думите на Йотов предстои да бъдат направени изследвания в лаборатория какви химични вещества и в какви количества има в тях.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg