EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Нов ГКПП на границата с Румъния

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нов ГКПП на границата с Румъния

mail15:06 | 18.12.2018прегледи 891 коментарикоментари 0


Нов граничен контролно-пропускателен пункт беше открит в Добричка област на границата с Румъния. Той свързва Крушари от българска страна и Добромир от румънска. Откриването му е в изпълнение на подписаното през 2012 г. междуправителствено споразумение за два нови гранични пункта в точките Кайнарджа-Липница и Крушари-Добромир.

По силата на приетите и подписани документи шосейният граничен преход е изграден на румънска територия, като са предвидени съоръжения за гранични проверки както от румънските, така и от българските гранични полицейски органи.

Работното време на новия пункт ще е от 8.00 часа до 20.00 часа и ще е достъпен за моторни превозни средства до три тона и половина.

Крушари се намира на 32 км от областния център Добрич, на 85 км от Варна, на 70 км от Балчик и от Силистра. На север граничи с Република Румъния. Общината е малка, слабо населена, отдалечена от големите пазарни центрове и остава встрани от основни транспортни коридори. Предстоящото пускане на гранично-пропускателен пункт при село Северняк е фактор, който се очаква да повлияе върху затвореността, да подобри транспортния достъп и да създаде шансове за развитие.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg