EUR 1.9558
USD 1.7726
CHF 1.7904
GBP 2.2832
CNY 2.5288
you tube
mobile version

Нови инспектори във ВСС + ЕК влиза в прокуратора, вещи лица

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нови инспектори във ВСС + ЕК влиза в прокуратора, вещи лица

mail11:20 | 18.02.2016прегледи 1297 коментарикоментари 0


Освен в прокуратурата и по отношение на наказателната политика на страната ни експерти от Службата за подкрепа на структурните реформи към Европейската комисия (ЕК) ще подпомагат страната ни и за работата на вещите лица. Това каза министърът на правосъдието Екатерина Захариева преди началото на заседанието на ВСС.
Експертите ще правят анализ на прокуратурата в насока ефективност, ефикасност, цялостната структура, както и дали има ли механизми за влияние, уточни Захариева.
Захариева припомни, че през 2012 година България е имала по-позитивен доклад от Румъния и тогава е искала напускане на мониторинговия механизъм. Трябва да се вземем в ръце и да направим реформите, които искат от нас, каза още Захариева.
Според нея е много по-добре да се поучим от лошите практики, защото все още се бавят дела по десет години на първа инстанция, а по други случаи изтича абсолютна давност.

След специално гласуване, което изисква мнозинство от 2/3, народните представители избраха 10 нови инспектори към инспектората на Висшия съдебен съвет. Това са Александър Мумджиев, Генади Георгиев, Игнат Георгиев, Лидия Стоянова, Любка Кабдималска, Любомир Крумов, Мария Нейкова, Стефка Мулячка, Теодора Нинова и Юри Кръстев. 
Общо предложените бяха 19 човека, каот 9 не получиха необходимия брой гласове. 

 

Източник:БТА, БНР

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg