EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

На 3 май изтича срокът за данъчни декларации

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

На 3 май изтича срокът за данъчни декларации

mail06:45 | 03.05.2016прегледи 2182 коментарикоментари 0


Във вторник – след великденските празници, изтича срокът за подаване на данъчни декларации и плащането на данъка върху доходите на физическите лица. В началото на седмицата данъчните припомниха, че около 200 000 декларации все още не са получени.

Между 15 и 20 минути отнема подаването на данъчна декларация, ако го направим в Териториална дирекция на НАП, показа проверка на "Хоризонт". Макар че обработката на документите става сравнително бързо, е възможно да се наложи по-продължително чакане на опашка.

Ако решим да подадем декларацията си на хартия, по-лесният начин е с баркод. Формулярът се изтегля от интернет и се попълва, като той смята сумите и възможността за грешки е по-малка. Освен това обработката на декларацията е по-лесна, защото служителят в данъчната служба маркира баркода и данните вече са при него. Разбира се, може да си спестим срещата с данъчния инспектор, ако подадем декларацията си по пощата.

Около две трети от декларациите се подават на хартия. Важно е да помним, че ще е валидно пощенското клеймо. Затова дори и по празниците може да използваме времето да се разходим до пощата и да си пуснем декларацията. В противен случай във вторник ще трябва да се въоръжим с търпение.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg