EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Намалява нетната миграция ЕС - Великобритания

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Намалява нетната миграция ЕС - Великобритания

mail18:15 | 15.08.2018прегледи 690 коментарикоментари 0


Намаляването на нетната миграция от ЕС във Великобритания, свързано с Брекзита, е допринесло за криза в осигуряването на работна ръка за много британски компании, което пък задълбочава кризата в производителността, предаде ДПА, като се позова на доклад.

Силното търсене на работна ръка увеличава натиска при наемането за много работодатели, които се оплакват от спад на качеството и годността на кандидатстващите за работа, посочва Си Ай Пи Ди (CIPD), професионален институт в областта на човешките ресурси във Великобритания.

Това се дължи на факта, че предлагането не успява да следва темпото на търсенето на работна ръка. Ситуацията се влошава от "кризата в предлагането" на далеч по-малко работници от страни от ЕС, които пристигат във Великобритания, се посочва в доклада.

Документът се позовава на правителствени данни, според които броят на работниците, родени в страни от ЕС и пристигнали във Великобритания, се е увеличил с едва 7000 за период от една година до юни след увеличение от 148 000 през предходните 12 месеца.

Джъруин Дейвис, старши анализатор на трудовия пазар в Си Ай Пи Ди, каза, че намаляването на работниците, пристигащи от ЕС във Великобритания, задълбочава кризата на производителността.

По думите му това увеличава трудностите при наемането и задържането на работна ръка особено в сектори, които традиционно разчитат на работници извън Великобритания и които са особено уязвими към бъдещи промени в имиграционната политика, отнасяща се до граждани на ЕС.

Дейвис подчерта, че сега е по-важно от всякога правителството да даде категорични уверения за статута на сегашните и бъдещите граждани на ЕС, какъвто и да е резултатът от преговорите по Брекзита. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3876