EUR 1.9558
USD 1.6752
CHF 1.6871
GBP 2.2342
CNY 2.6214
you tube
mobile version

Най-евтините сезонни плодове в Благоевград

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Най-евтините сезонни плодове в Благоевград

mail15:09 | 17.05.2017прегледи 1531 коментарикоментари 0


Най-евтините сезонни плодове в страната се продават на пазара в Благоевград. Търговците на череши там приемат за легенди, това че килограм от ранния пролетен плод може да се продава на цени от петдесет лева. Там килограм череши почти на всяка сергия се продава за 5 лева. Вече идват клиенти и от съседни градове.

Повечето от търговците на пазара в Благоевград казаха, че сами отглеждат черешите, много от тях в близките до областния център села, други производители бяха дошли от Петричкия район. Оказва се, че в резултат на падналата пролетна слана и те са претърпели големи загуби, но предпочитат по-ниските цени, за да могат да продадат по-лесно и по-голяма част черешовата реколта.

„Това си е наше производство кой колко иска, толкова може да си ги дава, къде прекупуват го дават по-скъпо“, каза Виолета Иванова.

„Само с това ли се занимавате”, попита репортер на БНТ 2.

„С това се препитаваме, нема що да правиме“, каза Иванова.

Иво Миленков предлагаше най-скъпите череши на пазара в Благоевград – 8 лева за килограм, но според него били с по-добро качество.

„Купуват ли се на тази цена черешите“, попита репортер на БНТ 2.

„На тази цена се купуват от тези, които разбират, тези които искат да кажат, че са яли череши, купуват и по-евтини“, каза Миленков.

Заради доброто качество и достъпните цени на плодовете и зеленчуците, на пазара в Благоевград имаше и хора, дошли от други градове да пазаруват.

“Аз чак от Перник идвам, щото ми харесва този пазар“, каза Антон Константинов.

Ягодите, които също много се търсят от хората през пролетта, се продаваха на пазара в Благоевград също на достъпна цена -4-5 лева за килограм.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Целта ми е: €370 млрд. Кохезионен бюджет

06:15 | 04-15-18 | 8093